Vaša korpa je trenutno prazna
Imate pitanja? Ili želite da poručite telefonom? Pozovite na: 011 32 92 140
Skip Navigation Links

O Desku

Preduzeće DESK d.o.o. se od 1996. godine se bavi delatnostima iz oblasti informatičkog inženjeringa, projektovanja informacionih sistema , proizvodnje i prodaje računara i servera i prodaje računarskih komponenti.

Na domaćem IT tržištu smo poznati kao lider u implementaciji najnovijih tehnološki rešenja, strateški partner Intela i Microsofta i jedan od najvećih value added resellera IT opreme.  Sedište preduzeća je u Beogradu, Bulevar despota Stefana 110, gde se na preko 1000m2, nalaze služba prodaje, proizvodnja i magacin. Pored toga, imamo četiri maloprodajna objekta u Beogradu i značajnu dilersku mrežu u Srbiji. Imamo 50 zaposlenih radnika,  organizovanih u 10 sektora. Politika preduzeća se sprovodi u skladu sa ISO 9001 standardom.

Prilikom projektovanja i izrade informacionih sistema, DESK polazi od jasno identifikovanih potreba korisnika, sa ciljem da dobijemo optimalno rešenje u vidu konkretne vrednosti i opipljive koristi, koje će opravdati investiciju.  Držeći se standardizovanih procedura, prateći aktuelne tehnologije i implementirajući najnovija tehnološka rešenja, trudimo se da korisniku obezbedimo kvalitetnu uslugu uz vrhunsku podršku, pri tom se oslanjajući na stručnost i kompetentnost svojuh zaposlenih.
 
Ponuda

Prodaja računarskih komponenti predstavlja značajan segment ponude, usmerene ka kupcima u veleprodaji i maloprodaji kao i sopstvenoj distributivnoj mreži. Zahvaljujući dobro koncipiranom i dimenzioniranom lageru sa preko 3000 različitih artikala, DESK je u stanju da zadovolji najzahtevnije potrebe svojih kupaca. Pored sopstvenog uvoza, DESK se oslanja na domaće autorizovane distributere sa kojima gradi strateška partnerstva.

Radne stanice i serveri

Dok smo danas svedoci pokušaja da se preko noći napravi "brand" računar, DESK je još 2001. godine projektovao svoj prvi "brand" server i od tada dosledno radi na ovoj grupi proizvoda u okviru koje je do sada projektovano više generacija servera i radnih stanica. DESK radne stanice i serveri su bazirani na Intel platformi i po karakteristikama i kvalitetu ne zaostaju za proizvodima svetski poznatih proizvođača. Istovremeno korisniku pružaju dodatnu fleksibilnost u konfigurisanju, brzu isporuku i kvalitetnu podršku u instalaciji i eksploataciji. DESK je jedna od retkih firmi koje u jako kratkom roku mogu odgovoriti potrebama kupaca za kompleksnijom opremom kao što su radne stanice i serveri a da pri tome ne prave kompromise u ispunjavanju tih potreba.

Desktop računari

Na tržištu desktop računara DESK nastupa sa jasno profilisanom ponudom u kojoj je naglasak na nameni računara. Dok se u poslovnom okruženju zahtevi uglavnom odnose na dobru povezivost računara sa naprednim mrežama, sigurnost podataka i produktivnost korisnika, u kućnom okruženju naglasak je na digitalnim tehnologijama, zabavi i komunikacijama. Zato su i u okviru ponude DESK-a računari podeljeni u dve familije. Jedna (H serija) je namenjena kućnim korisnicima a druga (B serija) poslovnim korisnicima.

Partneri

DESK je već duže vreme najozbiljniji Intel-ov partner u Srbiji. Od 1999. godine, DESK ima status   Intel Product Integratora, i od tada smo našem tržištu ponudili čak 12 serija računara namenjenih kućnim i poslovni korisnicima, i ono po čemu je DESK najpoznatiji na našem tržištu, čak 5 generacija Intel servera.

Od 2003. godine DESK je član Intel Inside programa. Članstvo u ovom programu nas obavezuje da svaki novi model računara najpre prijavimo Intelu, a daje nam pravo da sve naše računare "brand-iramo" Intel Inside logom.

Višegodišnje partnersvo sa Intel-om, krunisano je 2005. godine dobijanjem prestižnog statusa Intel Premier Provider. Ovaj status Intel dodeljuje samo partnerima koji su se na tržištu već dokazali i u stanju su da pruže najviši nivo kvaliteta i podrške, a uz to poseduju iskusne i vrhunski obučene profesionalce.

Saradanje sa Microsoft-om, traje od 2000. godine kada je DESK dobio status Microsoft Certified Partnera i OEM System Buildera na globalnom nivou, ali je intezivirana od trentuka kada je Microsoft oformio i proširio lokalnu kancelariju, tada smo među prvim kompanijama dobili OEM System Builder i Reseller status na lokalnom nivou. Danas je DESK Microsoft Gold Certified Partner što predstavlja najviši nivo partnerstva sa Microsoft-om.

Osim što je prva domaća kompanija koja je proizvela računar sa "Designed for Microsoft Windows XP" logotipom, DESK je i prvi Microsoft Gold Certified Partner u Srbiji koji je obezbedio Microsoft OEM Hardware kompetenciju i to u oblasti System Building specijalizacije.

Juna 2006. DESK je postao prvi Microsoft DOEM (Direct Original Equipment Manufacturer) Partner. Ovaj status predstavlja još jedan dokaz kvaliteta i pouzdanosti DESK-ovih računara, jer potvrdjuje da oni, i u hardverskom i u softverskom smislu, u potpunosti odgovaraju strogim Microsoft standardima.  2007-e godine, dobili smo DOEM status i za aplikacije i Office, a 2008-e i za servere, čime smo u potpunsti kompletirali svoj portfolio kada su u pitanju Microsoft OEM licence.

Pored Intela i Microsofta, kao našim najznačajnijim partnerima, trudimo se da razvijamo i negujemo partnerske odnose i sa drugim globalnim IT liderima.
 
Kao rezultat te strategije, DESK je partner i sa sledećim kompanijama:

                                 
HP – in the field of Peripherals and Notebooks
Current status: HP Prefered Partner Gold
HP Business Partner for IPG (Imaging and printng group) – since 2000
HP Business Partner for PSG (Personal System group) – since 2004
 
Cooler Master
Current status: Authorized Distributor and Golden Partner
               
 
 
CISCO – Select Certified Partner
NVIDIA – System Builder
Lexmark – Advanced Business Partner
ALLIED TELESYN –Authorized Reseller
Canon – Authorized Partner
Media-Tech – Authorized Distributor
Vivanco – Authorized Distributor
SpeedLink - Authorized Distributor
Roccat - Authorized Distributor
 
Finansijski izveštaji za 2008. godinu u Adobe PDF formatu: Finansijski izveštaji za 2008. godinu
 
 
Odakle krenuti?
Da li imate otvoren nalog? Ako nemate unesite ovde Vaše podatke  i počnite sa nabavkom. Dobrodošli!
Desk novosti  RSS • Ljutice Bogdana 20, 11000 Beograd • Pozovite 011 32 92 140 • Pošaljite faks 011 32 92 750. Pošaljite e-mail: podrska@desk.rs
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari