Skip Navigation Links

 
Pouzdani NAS (Network Attached Storage) serveri, danas su postali sastavni deo svakog naprednog i modernog preduzeća. Njihova uloga u preduzeću može biti vešestruka, od uloge servera za skladištenje, čuvanje i backup podataka, preko servera za video nadzor, do printer, web servera ili servera za download.
 
DESK je u svoju ponudu uvrstio NAS uređaje renomiranog svetskog proizvođača Q-NAP, a za poslovne korisnike posebno izdvajamo Q-NAP modele iz TS serije. U ponudi je veliki izbor modela, od „portabl“ uređaja malih dimenzija, do profesionalnih rack-mount servera.
 
Q-NAP serveri podržavaju čitav niz naprednih rešenja i tehnologija, koja ih čine idealnim izborom, posebno za mala i srednja preduzeća. RAID tehnologija povećava sigurnost podataka, a automatizovani mrežni backup sistem u velikoj meri olakšava rad IT službi. Pomoću integrisane HDD S.M.A.R.T. tehnologije, može se pratiti status Hard Diskova kako bi se potencijalni kvar predvideo i na vreme sprečio eventualni gubitak podataka. Windows Active Directory, MySQL i integrisani softver za video nadzor samo su neke od dodatnih prednosti QNAP TS serije, a podizanje sopstvenog web servera i postavka Vaše prezentacije nikada nije bila jednostavnija.
 
 
 TAS-168
 TS-228
 TS-253A
 TS-431 TS-453A  TS-563
 TS-653A
 TS-853A
 
  
Neke od osnovnih uloga NAS servera u preduzeću su:
 
FILE SERVER
NAS uređaj kao mesto za skladištenje i  čuvanje važnih podataka na centralnoj lokaciji. Možete napraviti korisničke naloge sa predefinisanim nivoom pristupa i ograničenjem protoka za svakog korisnika. Administrator ima uvid u sva dešavanja na Q-NAP serveru kroz log jer se svi pristupi korisnika sa mreže kroz ftp, http, https, telnet i SSH detaljno beleže.
 
BACKUP SERVER
NAS uređaj ka mesto na kome se prave i čuvaju rezervne kopije važnih podataka. Softver NetBak replikator koji stiže u paketu sa QNAP NAS serverom, snima podatke sa personalnih računara u mreži i čuva ih. Može sa vršiti sinhronizacija podataka u realnom vremenu ili po planiranom, unapred isprogramiranom rasporedu.
 
VIDEO NADZOR
Integrisani sistem za video nadzor omogućava povezivanje IP kamera i simultano upravljanje njima. Korisnik može putem interneta da podešava vreme snimanja, detekciju pokreta, i da reprodukuje snimke. Svi snimci su arhivirani u AVI dokumentima sa tačnim vremenom zapisa.
 
PRINTER SERVER
Više ne morate da ostavljate uključen računar zbog štampača koji delite sa drugim korisnicima na mreži. QNAP server podržava do 3 štampača. Dovoljno je da povežete računar putem USB priključka i uključite opciju za printer sharing.
 
INTERAKTIVNI WEB SERVER
Podržava MySQL, SQLite, PHP FTP, Telnet, SSH Dynamic DNS.
 
DOWNLOAD SERVER
Turbo NAS može poslužiti kao download mašina bez potrebe za PC računarom. Podržava download kroz BitTorrent, FTP i HTTP. Za BitTorrent je ugrađen najnoviji BT klijent program.
 
Odakle krenuti?
Da li imate otvoren nalog? Ako nemate unesite ovde Vaše podatke  i počnite sa nabavkom. Dobrodošli!
Desk novosti  RSS • Ljutice Bogdana 20, 11000 Beograd • Pozovite 011 32 92 140 • Pošaljite faks 011 32 92 750. Pošaljite e-mail: podrska@desk.rs
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari